Localização:  Centro HistóricoPorto

Projecto: Projecto de Reabilitação 

Área: 204m2

Características gerais: Apartamento localizado na baixa do Porto, no último andar de um edifício icónico, com fachada tradicional em pedra. É composto por sete divisões, uma casa de banho completa, um wc social, uma cozinha e duas varandas. 

Fase: Concluído

Projecto de reabilitação e recuperação, que aliou a arquitectura tradicional, com o design de interiores. Na reabitação deste apartamento, promoveu-se a regeneração espacial tendo em consideração a génese do inicial deste espaço, recuperando alguns dos tectos e asnas em madeira, desenhando uma nova cozinha, e criando um novo wc completo.

O espaço foi decorado com mobílias centenárias, ou objectos de decoração contemporâneos, aliando dois conceitos temporais. Essa dinâmica criou uma mística personalizada de todos os espaços.

Location: City Center | Porto

Project: Rehabilitation and Expansion Project for Single Family Housing in Murtosa

Land: 306m2  | Implantation Area: 204m2

General features: Single storey house with three rooms. The object is located on classified land REN, RAN and Rede Natura 2000.

 

Phase: Building Permit

The project aims to rehabilitate a pre-existing construction, adapting this housing to current needs for a family, composed of two adults and a child. Combining concepts such as sustainability, energy and constructive ecological solutions.  The space is organized in  three distinct areas; services (kitchen, laundry, social WC and garage), social area (living / dining room and mezzanine) and private area (bedrooms). The social areas, are develop on two floors, and are characterized by its double right foot and the visual amplitude that relates the space of mezzanine directly with the Living / Dining Room.

All spaces are equipped with natural light and natural ventilation, and are oriented towards the outside / leisure area. This visual and physical permeability allows a great complicity between the constructed space and the natural space.

Escadaria de Acesso

IMG_5561.JPG
IMG_9840.HEIC